Prekės kodas: NATURGREEN-002
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Tamsus AGAVŲ sirupas, ekologiškas, 360 ml
Ekologiškas tamsus agavų sirupas, išgautas vien mechaninėmis priemonėmis, puikus cukraus pakaitalas. Žemo glikemijos indekso. Be glitimo. Tamsus agavų sirupas yra mažiau perdirbtas ir intensyvesnio skonio nei šviesus.
Tamsus agavų sirupas kaitinamas 10ºC žemesnėje temperatūroje, 2 val. trumpiau filtruojamas nei šviesus ir tik vieną kartą. Dėl to tamsesnio sirupo skonis yra intensyvesnis nei šviesiojo.
Tinka saldinti karštuosius gėrimus, paskaninti košes, ledus, blynus, vaisių, varškės patiekalus, dėti į kepinius ar kitus saldžius patiekalus. Saldesnis už įprastą cukrų.
Gamintojas: | NaturGreen |
Tamsus AGAVŲ sirupas, ekologiškas, 360 ml
Ekologiškas tamsus agavų sirupas, išgautas vien mechaninėmis priemonėmis, puikus cukraus pakaitalas. Žemo glikemijos indekso. Be glitimo. Tamsus agavų sirupas yra mažiau perdirbtas ir intensyvesnio skonio nei šviesus.
Tamsus agavų sirupas kaitinamas 10ºC žemesnėje temperatūroje, 2 val. trumpiau filtruojamas nei šviesus ir tik vieną kartą. Dėl to tamsesnio sirupo skonis yra intensyvesnis nei šviesiojo.
Tinka saldinti karštuosius gėrimus, paskaninti košes, ledus, blynus, vaisių, varškės patiekalus, dėti į kepinius ar kitus saldžius patiekalus. Saldesnis už įprastą cukrų.
Agavų sirupas – vienas žinomiausių žemo GI (glikemijos indekso) produktų. Glikemijos indeksas būna apie 10-25. Labiausiai vertinamas žmonių, kuriems būtina reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.
Agavų sirupas gaminamas iš mėlynųjų agavų šerdžių (piñas), kurios spaudžiamos mechaniniu būdu. Sultys filtruojamos, hidrolizuojamos (jungiamos su vandeniu, kad inulino grandinės skiltų iki fruktozės) ir kondensuojamos (išgarinamas vanduo, kad liktų koncentruotas produktas).
Gaminant „NaturGreen“ agavų sirupą nedaudojami jokie cheminiai priedai ar enzimai. Sultys, kad taptų sirupu, kaitinamos neaukštoje temperatūroje. Tamsus agavų sirupas kaitinamas 10ºC žemesnėje temperatūroje, 2 val. trumpiau filtruojamas nei šviesus ir tik vieną kartą (šviesus filtruojamas dukart). „Raw“ sirupas kaitinamas tik iki 48ºC. Išsiversti su tokia žema temperatūra pavyksta naudojant vakuuminį garintuvą. Gaminant agavų sirupą garinimo temperatūra yra viena esminių produkto kokybės charakteristikų, kadangi, kuo aukštesnė temperatūra, tuo daugiau naudingų medžiagų, esančių augale, suyra.
Kaip ir kitų vaisių atveju, agavų sirupo sudėtyje dominuoja ne gliukozė, o fruktozė. Šis sirupas nėra mažiau kaloringas nei įprastas cukrus, tačiau jo saldumas maždaug 30-40% intensyvesnis, taigi tie, kurie bent kiek klauso savo pojūčių, gali sutaupyti ir kalorijų.
Grynasis kiekis: 360 ml